Paolini wint Omloop Het Nieuwsblad – Ciclismo Internacional

Paolini wint Omloop Het Nieuwsblad

Door @sneaitsab

Luca Paolini heeft met de Omloop Het Nieuwsblad zijn eerste klassieker gewonnen. De renner van Katusha was verrassend de beste na een spurt met Omega Pharma-Quickstep renner Stijn Vandenbergh.

foto(Niels Bastiaens)
foto(Niels Bastiaens)
Negen renners kleurden de wedstrijd met daarbij de Belgen Preben Van Hecke en Nico Sijmens. In de heuvelzone een elitegroep met Luca Paolini, Greg Van Avermaet en Sylvain Chavenel de aansluiting. Vervolgens werd er in het peloton getwijfeld en ging de wedstrijd op slot.
Toch kon één man nog de sprong maken. Jurgen Roelandts waagde het om als topfavoriet al op 45 kilometers van de streep mee te glijden. De leiders werkten goed samen waardoor het peloton snel tegen een achterstand van drie minuten aankeek.
Op de kasseien van de Lippenhovestraat plaatste Stijn Vandenbergh een snedige aanval. Enkel Luca Paolini kon het wiel van de Belg houden. In de daar opvolgende 20 vlakke kilometers verloor de achtervolgende groep enkel nog terrein, waardoor het tweetal voor winst moest sprinten.
In de sprint met twee ging Luca Paolini van ver aan. De vermoeide Vandenbergh kon vervogens het wiel van de 36-jarige Italiaan niet meer houden. Hierdoor reed Paolini naar zijn eerste zege in een Vlaamse klassieker. Sven Vandousselaere won de spurt voor plek drie.

Niels Bastiaens (Wijnegem, Belgium)

@sneaitsab

close
Facebook IconTwitter IconMi BlogMi Blog

Discover more from Ciclismo Internacional

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading